Новото Tipo пъчи мускули

Новото Tipo пъчи мускули
10 Dec 2015

В интернет се появиха патентни снимки на спортна версия на новия бюджетен седан Fiat Aegea, който ще се продава и под добре познатото име Tipo. Подсилената модификация е маркирана с надписи 356 S. Цифрите обаче не обозначават мощността, а вътрешнозаводския индекс на модела.

Технически подробности за наточения "фич" все още не се знаят. На теория това няма да бъде най-бързото Tipo, защото с модела тепърва ще се захващат инженерите на Abarth. 356 S най-вероятно ще се оборудва с 1.4-литров турбомотор с мощност 138 к.с. и максимален въртящ момент 240 Нм, съчетан с 6-степенна механична трансмисия.

Автомобилът на снимките се отличава от стандартното Tipo по по-агресивните брони и радиаторната решетка. Спортните амбиции подчертават спойлер на капака на багажника, дифузьор и два доста нескромни ауспухни накрайника. Клиренсът на 356 S е видимо занижен, което обикновено означава по-"драйвърски" настройки на окачването, но засега за динамичните му показатели може само да се гадае.

Fiat Aegea и експортната му версия Tipo се произвеждат в завода на Tofaş в Турция. Моделът се предлага с два бензинови (1.4 с 95 к.с. и 1.6 със 110 к.с.) и два дизелови двигателя (1.3 с 95 и 1.6 със 120 коня). Догодина се очаква версия хечбек с пет врати.

 

 

 

 

Източник: fakti.bg

Първородната Godzilla!