Ford инвестира $ 4.5 млрд за електромобили

Ford инвестира $ 4.5 млрд за електромобили
13 Dec 2015

Ford съобщиха, че ще инвестират $ 4.5 млрд, за да разширят своята линия на хибридни и електрически превозни средства. Плановете на компанията са да включи 13 нови електрически модела в гамата до 2020. Част от идеята е нов Ford Focus, който се зарежда по-бързо и има по-дълъг пробег, заявиха още от американската компания. От Ford възнамеряват да се включат и в пазара за транспортни услуги, като Uber и Lyft, който вмомента е на стойност $ 5 трилиона.

Инициативите са част от усилието на изпълнителния директор Марк Фийлдс да се противопостави на фирми, предлагащи алтернативи на колата и регулатори, които искат да се ограничи отделянето на въглероден диоксид. Фийлдс заяви, че компанията иска до 2020 г. 40% от автомобилите на компанията да имат електрически версии, в сравнение с 13% в момента.

Новият Focus ще сезарежда на 80% за 30 минути, около два часа по-бързо от последната версия. Също така пробегът ще бъде 100 мили, за разлика от сегашните 76 мили. Фирмата планира да въведе и хибридна версия на Mondeo и C-Max Energi през следващата година.

Източник: bbc.com

Първородната Godzilla!