Нов автомобил от Fisker за автосалона в Детройт

Нов автомобил от Fisker за автосалона в Детройт
15 Dec 2015

На задаващия се автосалон в Детройт в началото на следващия месец производителя на електрически автомобили Fisker ще представи нов спортист с името The Force 1. Създателят и Хенрик Фискер обещава това да бъде следващата суперкола на Америка. Мощен дизайн изваян като скулптура, луксозен интериор с две седалки и отличаващи ултра тънки стопове.

Шасито на новото творение ще бъде изработено изцяло от въглеродни влакна, а за сцепление ще се грижи адаптивно окачване в комбинация с 21 инчови джанти с гуми Pirelli P Zero. За разлика от електрическата Karma тук задвижването ще се осланя на класически атмосферен бензинов двигател, който най-вероятно ще бъде V8, като за предаване на мощността ще се използва или шестстепенна ръчна или осемстепенна автоматична скоростни кутии.

Според Фискер има достатъчно място на пазара за един автомобил, който има комфорта на луксозна кола, но същевременно е и отличен на пистата, като в разработването на автомобила е участвал американски състезател и екипът му. Производството на Force 1 ще започне през април и ще бъде ограничено на 50 автомобила с цена от 300 хиляди долара. Повече информация ще имаме след премиерата на автомобила.      

Източник: fakti.bg     

Първородната Godzilla!