Kawasaki пусна 125-кубиков скутер

Kawasaki пусна 125-кубиков скутер
15 Dec 2015

Само допреди две години, когато беше представянето на модела J300, Kawasaki нямаше свой представител в сегмента на скутерите. Сега японската марка удвои моделната си гама макси скутери с изцяло новия J125.

Машината разполага с нов четиритактов едноцилиндров двигател с течно охлаждане. Както прдполага и името на модела, агрегата е с обем 125 куб.см. и има максимална мощност 13.8 к.с. и 11.5 Нм въртящ момент. Тези стойности са съвсем съпоставими с резултатите, които постигат Honda и Yamaha при техните скутери от същия клас и очевидно J125 ще бъде сериозна конкуренция. Въпреки това, недостатък може да се окаже голямата маса на модела. Той тежи значителните 182 кг, докато Yamaha X-Max 125 е с близо 10 кг по-лек (173 кг), а друг доста сериозен съперник – Suzuki Burgman – с цели 23 кг (159 кг). Допълнителното тегло вероятно се дължи на ABS системата, която е част от стандартното оборудване на модела.

Относно външния вид не е учудващо, че J125 изглежда насистина добре. Японската марка е доказала, че умее да създава красиви машини със силно спортно излъчване и това си личи и при скутерите. Новият J125 доста плътно следва атрактивните линии на по-големия си предшественик. За разлика от него обяче, идва с намалено багажно пространство като под седалката има място само за една фулфейс каска, вместо за две. В зоната под кормилото е разположена допълнителна жабка с конектор на 12 волта за зареждане на различни аксесоари.

Източник: motonews.bg

Лукс от Китай!