Откриват сезона в Пампорово този уикенд

Откриват сезона в Пампорово този уикенд
15 Dec 2015

Този уикенд в Пампорово ще бъде даден официален старт на зимния ски сезон 2015/2016. По традиция откриването на сезона в родопския курорт е истински празник за всички скиори и сноубордисти, като освен безплатно ползване на лифтовете в съботния ден, ще има подготвени още много приятни изненади. 

Програмата ще започне още в 10:00 сутринта, когато плац Студенец ще бъде озвучен с много хубава музика, а веднага след това ще започне цялата програма. Церемонията по откриването ще стартира точно в 12:00 с много официални гости, представители на държавната и местната власт, сред които Министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова, домакините от Пампорово АД - Цветелина Бориславова и Мариян Беляков, Областният управител на Смолян г-н Недялко Славов, кметовете на градовете Смолян - г-н Николай Мелемов и на Чепеларе - г-жа Славка Чакърова. Една от най-добрите новини за всички запалени скиори и сноубордисти е, че от този сезон в Пампорово ще заработи чисто нов четири седалков лифт - "Арх. Петър Петров", който замени стария влек "Двата моста" в местността Малина. Той е с капацитет от 2000 души на час и ще облекчи изключително много туристо-потока в курорта, тъй като обслужва директно писта щ3, както и 60% от ски зоната. 

През целия сезон в Пампорово ще се случват много интересни събития, като акцента в програмата е домакинството на Европейската купа по ски за жени на 9 и 10 февруари. В края на февруари ще се проведе шестото издание на уникалното зимно байк състезание Winter Bike Duel 2016, а през март курортът ще е домакин на Pamporovo Freestyle Open - кръг от Световния сноуборд тур с най-престижния ранг - 5 звезди на ТТР.

Източник: sportal.bg

Първородната Godzilla!