Продава се уникален Koenigsegg

Продава се уникален Koenigsegg
18 Dec 2015

Шведите от Koenigsegg са решили да се разделят с гордостта на своя автопарк. Фирмата обяви за продан уникалния хиперкар Koenigsegg One:1, който направи няколко рекорда за скорост на пистите Спа и Сузука, а постигна и най-добър резултат в света за ускорение от 0 до 300 км/ч.

Автомобилът се използваше от компанията като тестови. Поради тази причина на него са монтирани всички най-нови технологии на Koenigsegg. Уникалната кола се продава за $6 млн., докато стандартен One:1 струва 2.85 млн "вечнозелени" банкноти. Предлаганият автомобил не е уникален само заради своята история.

Той има редица технически иновации, като освен това е по-тежък от стандартния One:1 с 50 килограма (1430 кг). Той обаче е и по-мощен с 59 конски сили. Неговият петлитров V-образен двигател разполага с мощ от 1 400 коня. Всичко това води и до по-бързо ускорение от 0 до 100 км/ч.

Уникалният Koenigsegg прави това упражнение за 1.8 секунди, което е с 0.7 секунди по-бързо от стандартния One:1. Машината е с номер на шасито 7106 и заводско обозначение 00. Нулите означават, че хиперкара е автомобил в развитие.

В бъдеще от компанията са с намерение да поставят рекорд и на култовата писта Нюрбургринг, като ще се пробват, както с One:1, така и с Agera R. От Koenigsegg се надяват техен автомобил да завърти обиколка на "Зеления ад" за 6.30 минути.

Инфо: fakti.bg

Първородната Godzilla!