Ледената пързалка Ариана ще работи нонстоп до края на март

Ледената пързалка Ариана ще работи нонстоп до края на март
18 Dec 2015

Добрата новина за всички почитатели на кънките в София е, че най-голямата ледена пързалка на открито на Балканите (разположена върху площ от 1400 кв.м.), която преди седмица отвори врати в центъра на София на езерото „Ариана“ в „Борисовата градина“ ще работи денонощно до края на март. 

Посетителите на съоръжението неведнъж са ставали свидетели на незабравими мигове. Едно от тях е романтично предложение за брак върху леда. „Наистина тази пързалка е създала доста емоции на хората, обичащи спорта. Веднъж видяхме как едно момче, докато се пързаля, внезапно спря, застана на колене, извади пръстен от джоба си и предложи брак на любимата си. Често организираме детски партита, големите фирми обичат тук да правят тиймбилдинг, а при нас идват и доста известни личности, сред които спортисти и журналисти,“ обясни пред www.sofia2018.bg управителят на пързалката Георги Георгиев.

Посетителите на ледената пързалка са на различна възраст – от най-малките до най-големите, а един от най-атрактивните любители на зимните спортове е 83-годишен ветеринарен доктор. Освен да забавлява, целта на Мtel Rink е да се превърне в един от спортните центрове на София, като насърчава повече хора да водят активен начин на живот. Именно това е и целта на инициативата София2018 – Европейска столица на спорта.

„До края на март софиянци и гости на столицата могат да се възползват от това съоръжение, което се намира в сърцето на града. Това ни дава възможност да работим за развитието на масовия спорт - основната цел на инициативата за Европейска столица на спорта, която София завоюва за

2018 г. Време е децата да излязат от клубовете и да оставят компютрите", заяви при откриването на ледената пързалка миналия уикенд Йорданка Фандъкова. Кметът на града благодари на хората, спомогнали да се разработи това съоръжение, подпомогнати и с активното съдействие на колегите от общината. "Възрастните са добре дошли, не само през деня, а и през нощта, защото пързалката ще работи 24 часа", припомни Йорданка Фандъкова.

Всяка сутрин от 8.00 до 9.30 ч. пързалката е безплатна за децата от общинските детски градини и училища. Входът за Mtel Rink е 5 лв., като една сесия върху леда е с продължителност 1 час и 20 минути. Цената за наем на чифт кънки е 4 лв. За същите пари от 22:00 до 6:00 ч. всеки любител на зимните спортове има право да се пързаля неограничен период от време. Който иска инструктур през деня за 40 минути, трябва да доплати още 8 лв.

Най-добрият в класа си?