Saietta NGS е електрически супербайк от бъдещето

Saietta NGS е електрически супербайк от бъдещето
20 Dec 2015

Това е първото официално изображение на електрическия супербайк Saietta NGS. Машината е дeло на базирана във Великобритания компания и обещава високи постижения благодарение на нестандартни инженерни решения и дизайн. Двигателят, акумулаторните батерии и командният модул са изцяло вътрешна разработка на Saietta.

Под футуристичната външност на NGS се крие супербайк с електрическо задвижване, мощен електродвигател, предно окачване с двойни носачи и акумулаторни батерии с карбонов корпус, който се използва като носещ елемент от рамата. Първоначалният замисъл заложен при конструрането на машината е тя да бъде използвана само за състезателни цели. С максимална мощност 200 к.с. и пик на въртящия момент при внушителните 150 Нм, това със сигурност не е градски тип мотоциклет, с който да се придвижите до работното си място.

При подобни показатели, автомността на мотора обикновенно трудно би надхвърлила 60-70 км, но от Saietta обещават пробега с едно зареждане на батериите да е съпоставим с разстоянието, което изминават конкурентните супербайкове с един резервоар гориво. Без възможност за сравнение остава цената, тъй като NGS ще струва значителните 80 000 евро. Очаква се електрическото двуколесно да е на пазара преди края на 2016 г.

Основната дейност на Saietta е производството на електродвигатели и разработването на батерии и компандни модули, които са широко използвани от различни производители от цял свят. Компанията произвежда електрически мотоциклети от 2008 г. и NGS наследник на модела R, от който са били сглобени осем тестови машини.

Инфо: motonews.bg

Много практичен и интересен!