Alta Motros направи първата си продажба

Alta Motros направи първата си продажба
22 Dec 2015

Първият електрически мотоциклет на Alta Motors беше доставен на новите си собственици. Първата бройка от модела RedShift MX е била поръчана от собствениците на калифорнийската компания Suspension Performace. Това се случва близо осем години след основаването на компанията (тогава BRD Motorcycles) и вероятно е едно от най-дълго чаканите събития в сегмента на електрическите двуколесни.

Една от основните причини за бавните темпове с които се развиваше проекта е, че RedShift MX е почти напълно вътрешна разработка на фирмата. Съоснователят и изпълнителен директор на Alta Motors Марк Фенигстайн казва, че машината не е сглобена с вече готови електродвигател и електроника, които да са взети от автомобилната или друга индустрия. Мотоциклета е разработен от нулата и е направен така, че да има максимално добро представяне както на пътя, така и при офроуд каране.

Моделът RedShift MX се продава на цена 15 000 долара и има представяне, което го нарежда до 250-кубиковите му бензинови еквиваленти. Alta Motors ще предлага и супермото версия на мотора, която вероятно ще е с възможност за регистрация.

Супермото модела RedShift SM е напрвил изключително добро представяне в първото си официално състезание. Стартиралият от последна позиция Кевин Бътлър (професионален състезател и технолог в Alta Motors) е спечелил кръг от американските супермото серии в класа до 250 куб.см. Според компанията SM е първият немодифициран електрически мотоциклет, който успява да напрви това.

Инфо: motonews.bg

Първородната Godzilla!