Президентът стана реклъмно лице на Банско

Президентът стана реклъмно лице на Банско
30 Dec 2015

Българският президент Росен Плевнелиев се превърна в рекламно лице на Банско. Компанията Bansko Winter Resort пусна на страницата си във фейсбук видео, в което държавния глава изтъква предимствата на курорта ни като място за спорт и ски туризъм. Клипа може да видите ТУК

„Като президент, но и като човек – обичам Банско. Всяка година идвам тук с огромно удоволствие със семейството си. Аз съм и президент, който е посветен на европейското развитие на България. Това е правилния път. Трябва ли да бъдем на най-високото европейско ниво? Можем ли да бъдем толкова амбициозни, че да се мерим с най-добрите в Алпите, с най-добрите в Европа? Моят отговор е: „Можем. Банско може!“, заявява Плевнелиев в клипа, който е около 2,40 минути.

Той изтъква още, че на всяко качване нагоре по лифта срещал туристи от Турция, Гърция, Русия, Румъния, Сърбия и Англия. „Те обичат Банско. Нека всички ние направим така, че да дадем шанс на най-доброто от България да върви напред, а то ще повлече след себе си и всички останали. Днес броят на туристите, които идват през зимата и посещават нашата прекрасна страна е около 1 милион. Но може и повече.“, допълва Плевнелиев. В изявлението си той се застъпва за нов кабинков лифт на Банско и нова инфраструктура в града.

„Подкрепям Банско. С вас съм. Ще продължавам да идвам винаги тук с надеждата, че всяка следваща година ще бъдем все по-добри, все по-модерни и все по-доказани като европейска дестинация за ски и зимен туризъм”, завършва президентът.

Преди три години в новогодишното си изказване Плевнелиев също реши да рекламира зимния туризъм у нас. Кампанията му тогава не се оказа успешна, защото използва снимка от планината Колорадо.

Първородната Godzilla!