Саботират старта на ски сезона на Витоша

Саботират старта на ски сезона на Витоша
30 Dec 2015

Снегът, макар и слабо, заваля днес над София и любителите на ските и сноуборда отново си зададоха въпроса кога ще започне сезонът на Витоша. Конкретен на отговор на този въпрос няма, но попаднахме на публикация в сайта vitoshaski.com, която гласи:

Желанието на шепа хора да няма ски сезон в любимата на софиянци планина Витоша е на път да се осъществи.

Важни компоненти на три от ключовите оръдия за технологичен сняг бяха откраднати дни преди очакваното трайно застудяване.

Съоръженията от години се поставят от „Витоша ски” около пътеката за Меча поляна на единствената хомологирана писта „Витошко лале” 1.

След много явни и тайни обявления, че на Витоша е лошо да се карат ски, „крадците” са използвали тъмнината и са атакували оръдията в нощта на 27-ми декември.

Саботажът е извършен чрез кражба на захранващи и информационни кабели и куплунги, без които оръдията не могат да функционират.

Щетите са за около 5000 евро, като паричната стойност не е най-големият проблем за възстановяването им – нужните резервни части трябва тепърва да се поръчат и да бъдат доставени от чужбина. От дружеството „Витоша ски“ изразиха учудването си кой би имал интерес да краде такива специализирани кабели, неприложими при каквато и да било друга техника и практически непродаваеми в България.

Ето защо, можем да говорим за целенасочен саботаж на старта на ски сезона на Витоша. Престъпниците са заснети от охранителните камери и кадрите вече са изпратени в полицията за разпознаване и образуване на производство. Вероятността това да не са случайни апашори, а добре познати противници на развитието на зимните спортове у нас, е голяма.

За информация на туристите на 01.01.2016 г. лифтовете Симеоново - Алеко и Драгалевци - Голи връх ще започнат работа в 10:00 ч.

Лукс от Китай!