България взе домакинство за европейския Баха шампионат

България взе домакинство за европейския Баха шампионат
31 Dec 2015

Световната мото федерация FIM потвърди календара за Европейския баха шампионат за 2016 г., в който вече има и български кръг. Това е офроуд състезанието „Баха България“, което се проведе за първи път през тази година в Самоков. Високата оценка за организацията от страна на община Самоков и местните офроуд клубове намери признание и в двете моторни федерации – FIM и FIA.

Състезанието ще се проведе от 23 до 25 септември, отново в Самоков, като ще бъде и кръг от националния офроуд шампионат и Източно-Европейската баха купа, като кръгове ще има в Унгария, Италия, Румъния, Гърция и Португалия.

Българския кръг е последен в календара и ще определи шампионите в трите шампионата, което предполага засилен интерес и остра конкуренция между екипажите.

Засега заявки за участие в целия европейски шампионат е заявил двукратния републикански и двукратен Балкански Шампион Николай Гочев в тандем с доайена на офроуда у нас Тодор Христов. Двамата ще карат във всички кръгове.

За Източно-Европейския шампионат сериозна подготовка и борба за призово място ще търси отбора на Hyundai Racing Team с пилот Цвети Иванчев и навигатор Пламен Йоцов - републикански шампион по офроуд и победител в най-тежката европейска надпревара "Баха Саксония" с мотоциклет. Прототипът Hyundai Santa Fe вече успешно се наложи в националния шампионат през тази година и завоюва подиум на силното състезание "Баха България 2015".

Източник: topgear.bg

Първородната Godzilla!