Странната птица Vanderhall Laguna Roadster (Видео)

Странната птица Vanderhall Laguna Roadster (Видео)
04 Jan 2016

Досега Morgan Three Wheeler беше една от малкото алтернативи за хора с бензин в кръвта, които искаха лек и нестандартен роудстър. Но компанията Vanderhall поставя предизвикателство пред британския производител. То се казва Laguna.

Vanderhall запазва концепцията, но я модернизира. Рамата е алуминиева, корпусът и покривът са направени от карбон, за да може теглото да се задържи до 703 кг. Това е със 178 кг повече от Morgan-а, но Laguna е по-сложно и интелигентно създание.

Освен че е предназначено да намали теглото, алуминиевото шаси на Laguna e проектирано да запази центъра на тежестта максимално ниско. Отпред има окачване от вида пушрод, а отзад е еднораменно. Но не само то прави впечатление. Докато Morgan Three Wheeler се движи върху плашещо тънки гуми, отпред Laguna е с 19-цолови алуминиеви джанти с гуми Toyo, с размер 235/35Z. Отзад има 20-инчова джанта с гума 315/30Z.

Задвижването? Двигателят е 1,4-литров турбо VVTi с 200 конски сили и 271 Нм въртящ момент. Това звучи достатъчно за кола с тегло от едва 700 кг. Трансмисията е шестстепенна автоматична, с планки зад волана.

Цената ще започва от 77 000 долара, което не е малко. Но пък ще имате комфорт, с подгряване на седалките, климатична система, както и 600-ватова аудио система. Надяваме се колата да се кара поне толкова добре, колкото изглежда и във ВИДЕОТО.

Източник: topgear.bg

Лукс от Китай!