Ски учителите с категории, като при придобиването на шофьорска книжка

Ски учителите с категории, като при придобиването на шофьорска книжка
05 Jan 2016

Проект на наредба, публикувана за обществено обсъждане, цели да промени правилата, по които ски учителите получават своята квалификация и регистрация. Аналогията, която беше направена при някои публикации, беше с тази при придобиването на шофьорска книжка – т.е. ски учителите ще могат да бъдат квалифицирани в различни категории – А, Б, С.

Целта е да се постигне единен регламент, да се подобри качеството на предлагането на този вид услуга. Ски учители осъществяват професионална дейност, но това е и туристическа услуга, която има пряко отношение към качеството на туристическия продукт в рамките на зимния туризъм. Т.е. това е ефект в дългосрочен план. Единен регламент, съобразен с международните стандарти и в крайна сметка – по-добър туристически продукт и по-доволни, и повече туристи, практикуващи зимни спортове у нас, каза заместник-министърът на Ирена Георгиева.

В базата данни на Сдружението на ски учителите са регистрирани 2500. Една част работят тук, една част работят в чужбина, една част са прекъснали дейност, но те са в този регистър. И не зная… министерството ще менажира доста професии – екскурзоводи, планински водачи и други. Не смятам, че към настоящия момент са си поставили за цел да водят регистър и на другите професии, които са свързани с туризма. Заради това, може би, тази част подлежи на обсъждане, тъй като тя е доста специфична.

Източник: bnr.bg

Първородната Godzilla!