Ford вкарва CarPlay и Android в колите си

Ford вкарва CarPlay и Android в колите си
05 Jan 2016

Ford ще представи следващата генерация на инфотейнмънт системата Sync на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас (6-9 януари). В бъдеще притежателите на смартфони с Android и iOS ще могат да управляват гласово през уредбата на автомобила, навигацията, възпроизвеждането на музика и различни други функции – както и да отговарят на SMS-и и съобщения в Whatsapp.

До момента над 15 млн. Ford-а по целия свят са оборудвани със системата Sync. С нейната нова версия ще бъде въможно определени функции на автомобила да бъдат управлявани от разстояние посредством смартфон – новото поколение Sync ще разполага и с LTE-модул. Благодарение на него двигателят ще може да бъде стартиран от мобилния телефон, а колата – да бъде отключвана и заключвана. Освен това шофьорът ще може да проверява и нивото на горивото в резервоара. Новост при Sync са специален километраж за командировки, т.нар. Eventseeker за откриване на различни събития в близост до автомобила, предложения за ресторанти и други функции.

Още любопитни и качествени новини от света на автомобилите, може да намерите на сайта на нашите приятели от Auto Bild България.

Източник: autobild-bulgaria.com

Първородната Godzilla!