Льоб поведе при автомобилистите след втория етап на Рали Дакар

Льоб поведе при автомобилистите след втория етап на Рали Дакар
05 Jan 2016

Деветкратният шампион в Световното първенство по рали Себастиан Льоб с Пежо поведе при автомобилистите в Рали Дакар след 2-ия етап, който беше с дължина 387 километра от Виля Карлос Пас до Термас де рИО Ондо.

41-годишният французин води с време 3 часа, 52 минути и 3 секунди, като след него е още един френски ветеран. 2-и върви 50-годишният Стефан Петерханзел също с Пежо, изоставайки на 2 минути и 30 секунди.

Руснакът Владимир Василиев с автомобил Тойота завърши на 3-о място, а миналогодишният победител Насер Ал Атия с Мини следваше на 4.18 минути от победителя. В генералното класиране 3-и след Петерханзел излезе Жиниел де Вилиер от Южна Африка, чието време е с 3:01 минути след това на Льоб. Мико Хирвонен (Финландия) с Мини е 4-и, а Василиев излезе 6-и след днешното си трето място.

При мотоциклетистите победата взе 28-годишният Тоби Прайс от Австралия, който поведе и в генералното класиране. Миналата година Прайс имаше едва една етапна победа, но все пак при дебюта си 3-о място в генералното класиране не може да се смята за лош резултат. Сега той води с КТМ с време 3 часа, 53 минути и 9 секунди. Вчерашният 2-и Рубен Фария от Португалия от Хускварна остана и сега на 2-а позиция, изоставайки на 1 минута и 2 секунди от Прайс. Трети е французинът Ален Дюкло с Шерко, който върви с 1:53 секунди от победителя. При камионите начело излезе Ханс Стейси от Холандия с камион на ЮролВека, а при състезателите с АТВ начело е Инасио Касале от Чили.

Инфо: btvnovinite.bg

Първородната Godzilla!