Австралийците от VOZZ с революционна мотоциклетна каска (Видео)

Австралийците от VOZZ с революционна мотоциклетна каска (Видео)
06 Jan 2016

Австралийската марка за каски патентова изцяло нов дизайн. При него шлемът не се нахлузва през долната си част, а вместо това се отваря в задната си. Каската буквално се разделя на две, като капакът при тила остава прикрепен към останалата предна част, чрез панти.

Предимствата? От марката казват, че този дизайн има няколко преимущества. Първо, той позволява направата на много по-затворена в долната си част каска, което оказва благоприятен ефект върху защитата на главата от околната среда. От VOZZ също твърдят, че шлемът седи много по-стабилно на главата, в сравнение с традиционните конструкции, които се пристягат с ремък под брадичката.

При тази VOZZ традиционният ремък за вързване липсва, вместо него озитата са въвели нещо, което наричат „чашка за брадичката“. Тя се настройва по размер, за да пасне подобаващо каската. Любопитен детайл е и системата за аварийно отстраняване на шлема - в случай на катастрофа парамедиците могат буквално да разполовят каската на две, посредством закопчалките и два винта при пантите. Указанията за точната процедура на аварийно премахване са качени в YouTube, като VOZZ са залепили и QR кодове водещи към тях, в долната страна на каската. Интересно.

Как точно се поставя странният шлем и какво още предлага? Гледайте видеото ТУК.

Първородната Godzilla!