Духовните глави и техните автомобили. Патриарх Кирил (Русия) се вози на Mercedes за над 500 000 евро

Духовните глави и техните автомобили. Патриарх Кирил (Русия) се вози на Mercedes за над 500 000 евро
07 Jan 2016

Един духовен глава, независимо каква религия изповядва, би следвало да дава пример на хората. Би следвало да проповядва скромност и разум, чрез начина по който живее самия той. Уви, това не винаги е така, особено ако визираме настоящото трио (и особено двама от него), на което DizzyRiders.bg попадна в молдовския сайт autoblog.md. Ето кой какво кара и в какво се вози.

Патриарх Кирил (Русия). Любопитно е, че наскоро духовният глава призова всички свещеници в Русия, да не харчат пари за скъпи возила, а да заложат на по-достъпи японски и корейски марки. Самият той обаче може да бъде забелязан да се придвижва с черен Mercedes-Benz Pullman, базиран на предпоследното поколение S-Class. Колата е изключително разточителна, дълга е около 6 метра, а в случая е и бронирана. Направихме бърза справка в mobile.de - цената на подобен S 600 Pullman Guard, втора ръка, може да бъде 575 000 евро.

Патриарх Даниил I (Румъния) обаче е доста по-скромен. Старото возило на православния духовник е било Audi A8, като повечето негови сънародници го асоциират именно с този автомобил. От миналата есен патриархът вече се вози на сребрист Volkswagen Multivan, закупен за 60 000 евро, което пак далеч не е скромна сума, но поне колата не изглежда толкова цинично.

Последен от разглежданото трио е молдовският митрополит Владимир. Неговата автомобилна история от близкото минало включва BMW 760Li, модел 2008, задвижвано от масивен V12 мотор. Поради остаряването на колата обаче, митрополитът решил да я смени с нещо по-практично - едно от последните поколения на Toyota Land Cruiser V8, който управлява сам. Когато седи на задната седалка обаче, той го прави в предпоследното поколение BMW Серия 7.

Източник: autoblog.md

Първородната Godzilla!