Новият E-Class на Mercedes-Benz радва с прекрасен интериор. Отвън е като S и C-Class

Новият E-Class на Mercedes-Benz радва с прекрасен интериор. Отвън е като S и C-Class
07 Jan 2016

Mercedes представи новото поколение на ключовия си модел E-Class. За екстериора няма да кажем много, освен че доста напомня на S-Class и C-Class, както и че неспециалист трудно би различил трите коли отдалеч. Интериорът обаче е страхотен, автомобилът се чувства наистина специален и може да послужи за учебник на другите марки, по предмета "Как да направим един салон изключително топъл и благороден".

Кокпитът силно напомня оформлението на S-Class и това е нещо страхотно. Погледнете лъковидната линия, минаваща под въздуховодите. Някакви асоциации? Актуалната S-Class W222? Да, окей, има я и там. Има я обаче още под формата на дървен фурнир при W220, кола появила се преди 16 години. А сега погледнете перфорираните алуминиеви капаци на колоните Burmester. Погледнете раираните апликации... BMW също правят безупречни интериори, но топлотата и биологичното, натурално усещане в S, C, а вече и в E, е несравнимо, гали сетивата и топли душата. Няма и следа от „Opel Astra H“ геометрията на интериора на E-Class W212.

Поне във топ изпълненията, които виждаме на снимките. Що се отнася до моторите, базовата версия ще бъде E200, с 2-литров турбобензин, както ще има и новоразработен двулитров дизел за E220d. Той ще разполага със 195 коня и теоретично ще харчи 3,9 литра нафта на сто километра. По-нататък ще се появи Е350e плъгин с 279 коня, два дизела със 150 и 258 коня, а гамата на бензиновите ще произвежда между 150 и 333 коня, разбира се, до появата на топ версиите Mercedes-AMG. Скоро очакваме още информация.


 


 


 

Първородната Godzilla!