САЩ отхвърли плана на Volkswagen за дизеловите двигатели

САЩ отхвърли плана на Volkswagen за дизеловите двигатели
13 Jan 2016

Агенцията за чистота на въздуха на Калифорния- California Air Resources Board (CARB), е отхвърлила предложеният от Volkswagen Group of America план за отстраняване на проблема със задвижващия модул в дизеловите двигатели на автомобилния гигант. 

“Volkswagen са взели решение да измамят по време на тестовете за вредни емисии и след това са се опитали да покрият случая”, посочват от CARB. “Те са продължили и ситуацията се е влошила, и когато бяха хванати, се опитаха да отрекат. Резултатът от това са хиляди тонове азотни оксиди, които са навредили на здравето на жителите на Калифорния. Трябва да го направят както трябва. Днешното ни действие е крачка в посока на гарантирането това да се случи”. 

От CARB посочват, че в плана за сервизирането на дизеловите автомобили от страна на Volkswagen има пропуски и в него липсват подробности, в описанието на предложените сервизни дейности липсва информация, която да се използва за техническа оценка и че предложенията не предлагат адекватно решение на проблема с цялостното въздействие върху ефективността, вредните емисии и безопасността. 

От CARB посочват също така, че това решение на агенцията се отнася за двулитровите дизелови автомобили на Volkswagen, а не за трилитровите, планът за които трябва да бъде подаден в началото на февруари.

Източник: auto-press.net 

Първородната Godzilla!