Петерханзел спечели десетия етап на рали Дакар

Петерханзел спечели десетия етап на рали Дакар
14 Jan 2016

Французинът Стефан Петерханзел с "Пежо" спечели десетия етап на Рали Дакар при автомобилистите и увеличи преднината си в генералното класиране.

Пилотът измина дистанцията от 736 км, от които 244 км специален етап, от Белен до Ла Риоха в Аржентина за 3:58.32 часа.

Втори на 5:40 минути финишира Сирил Деспре (Франция) с "Пежо", а трети е Владимир Василиев (Русия) с "Тойота" на 12:56 минути.

Така три етапа преди края на състезанието Петерханзел има преднина от един час пред миналогодишния победител Насър Ал-Атия (Катар) с "Мини".

Трети е Жиниел дьо Вийер (Република Южна Африка) с "Тойота", който изостава на 1:12.31 час.

При мотоциклетистите Стефан Швитко (Словакия) с КТМ бе най-бърз в десетия етап. Той финишира на 2:54 минути пред Кевин Бенавидес (Аржентина) с Хонда. Трети завърши лидерът в общото подреждане Тоби Прайс с КТМ на 5:47 минути, който запази аванс от 23:12 минути пред Швитко в генералното класиране. Трети е Паоло Гонсалвеш от Португалия с "Хонда" на 34:15 минути.

При камионите първа етапна победа постигна Паскал де Баар (Холанция) с "Рено". Втори се нареди Жерард де Рой (Холандия) с "Ивеко", който увеличи аванс си на върха в общото класиране пред Айрат Мардеев (Русия) с "Камаз" на 1:15 час.

Инфо: sport.bnt.bg

Първородната Godzilla!