DizzyRiders.bg - екипът ни покара и този 550-конен Jag F-Type. Явихме се на наградите на BBC TopGear България

DizzyRiders.bg - екипът ни покара и този 550-конен Jag F-Type. Явихме се на наградите на BBC TopGear България
14 Jan 2016

Дааам, нямаше как да пропуснем поканата на сп. BBC TopGear България - 40 коли на едно място, да се чудиш в коя да скочиш. Ако бяхме казали "Не, благодаря", нямаше да се казваме DizzyRiders.bg. Новият 5-литров Ford Mustang, епохалният Jag F-Type V8, прясното Audi Q7, колата на годината в България Skoda Superb, симпатичната Mazda 2 с готините двойни ауспуси, новaта Opel Astra, гледаща през LED матрични фарове... и още, и още, и още... BMW, SsangYong, Range Evoque, Maserati Quattroporte, разнообразието бе голямо. Ето какво казват колегите от Speed-Press по въпроса.

"На 14 януари TopGear организира най-големия си тест за новата година. И за старата. Като част от “Годишните автомобилни награди 2015”, много от най-големите автомобилни почитатели и приятели на TopGear сред родните звезди седнаха зад волана на 34 от номинираните автомобили. Безспорен хит бяха не само моделите с изявени динамични възможности, но и някои пресни-пресни високотехнологични премиери от Европа, Корея и Страната на изгряващото слънце. Разбира се, TG е в крак с технологиите и не пропусна най-новото от хибридните и електрическите автомобили у нас. В теста в РИУ “Правец” участваха някои от основните премиери от 2015, включително такива, дебютирали на автосалона във Франкфурт само преди няколко месеца. 

Сред участниците в теста бяха музикантите Орлин Павлов, Дидо от Д2, Митко Кърнев, Наско от БТР, актрисата Деси Бакърджиева, Марина Колева, Йоана Темелкова, Мартин Гяуров, Христо Петков, част от екипа на хитовия български сериал „Под прикритие”, атлетът Михаил Христов. Задължителна част от журито бяха автомобилните пилоти Алекс Язов, Павлин Пенев, Крум Дончев, Григор Григоров и Павел Цонев, които приеха с бурни възгласи на неодобрение строгата забрана на TG екипа за изключване на системите ESP. Сред тестващите бяха също състезателят по височинни скокове Теодор Спасов, както и журналисти от автомобилни медии. 

Както знаете автомобилите в “Годишните автомобилни награди 2015” са разделени в 12 категории: Мини, Компактни, Хотхеч, Семейни, Лимузини, Купета и кабриолети, Ванове, Пикапи, Компактни SUV, Големи SUV, Електрически и Хибриди. Читателското гласуване продължава на сайта caroftheyear.bg, където може да спечелите страхотни награди. Единственото, което искаме от вас, е да определите своите фаворити в дванайсетте категории.

Победителите ще бъдат отличени на официалната церемония на 27 януари 2016. На същата церемония за пета поредна година ще бъдат раздадени и призовете на най-добрите автомобилни сервизи в конкурса „Сервиз на годината 2015”.

Двата конкурса имат за цел да отличат и наградят сервизи и автомобили за постигнатото през изминалата година при въвеждането на нововъведения, постигането на резултати и предлагането на висококачествено обслужване."

Първородната Godzilla!