Банско чества Световния ден на снега на 16 януари

Банско чества Световния ден на снега на 16 януари
15 Jan 2016

Банско кани феновете на снега на страхотен празник по случай Световния ден на снега на 16 януари (събота), на Бъндеришка поляна.

Мастото ще стане епицентър на атрактивни прояви - част от световната инициатива в името на децата, съобщават домакините от курортната община и дружество "Юлен" - концесионер на скизоната в Пирин.

Концерт на рокгрупа "Легендите" под открито небе и на рапърите от "Ъпсурт", флашмоб "Междузвездни войни", танци, много игри, изненади и подаръци за най-малките почитатели на зимните спортове включва програмата на празничното събитие. Участие в снежния празник са заявили и екзотични гости като мексиканския принц, скиор и певец Хубертус.

По случай празника всички деца до 12 години ще могат да ползват съоръженията в ски центъра този ден на символичната цена от 1 лев, а билетът за кабинковата въжена линия, която свързва Банско и Бъндеришка поляна /без другите лифтове/, за всички останали посетители на 16 януари ще струва 10 лева.

Световният ден на снега /World Snow Day/ е глобална инициатива на световната ски федерация ФИС, чиято цел е да запали децата от най-ранна възраст за зимните спортове и да празнува удоволствието от контакта с белия сняг, припомнят организаторите. От старта на идеята през 2009 г. досега тя доби огромна популярност и тази година в снежните празници ще участват 484 зимни курорта по цялата планета - от най-северната точка Свалбард, Норвегия, до Йоханесбург на юг, и от Китай до Южна Америка, допълват те. В повечето курорти празникът е в неделя, 17 януари, но за удобство на българските зимни фенове в Банско са избрали съботния ден.

Домакините призовават любителите на зимните спортове и снежната планина да грабват ски, щеки, бордове, шейни и да дойдат на Бъндеришка поляна, където ги очаква едно незабравимо белоснежно изживяване. Началото на снежния празник е в 10.00 часа. От 12:00 часа на откритата сцена ще излязат "Ъпсурт", Мария Драгнева, балет "Нова", Dj Cass, принц Хубертус, а в 13:00 часа започва концертът на "Легендите". Водещ на програмата е Део.

Ивфо: sportal.bg

Първородната Godzilla!