Велосипед произвежда електричество. Помага на бедните (Видео)

Велосипед произвежда електричество. Помага на бедните (Видео)
16 Jan 2016

Енергийната компания 5-Hour Energy е създала впечатляваща иновация, свързана с колоезденето, която може да промени живота на голяма част от бедното население по света. Въпросната компания е изобретила велосипед, който може да осигури достатъчно електричество, за захранването на малко домакинство за период от 24 часа. електричество При това само след един час въртене на педалите.

Изобретението е дело на президента на американската компания Маной Бхаргава и се нарича Свободно Елетричество. Велосипедът е стационарен и зарежда батерия, докато потребителят върти педалите. Бхаргава, който е на 62, се надява по този начин да пренесе електричеството на места, където то е рядкост – нещо, което може да намали световната бедност.

Гледайте видеото ТУК.

Все още почти половината от населението на света е без сигурен източник на енергия, а много хора изобщо нямат електричество. „Енергията е изключително важна. Така че търсиш това нещо, което ще доведе до ползи, които са навсякъде“, споделя Бхаргава. „Човешката механическа енергия е толкова невероятна, защо да не я използваме, за да създаваме енергия? Изобретихме хибриден велосипед, който караш един час и имаш електричество за 24 часа. Наричаме го: Свободно Електричество.“

Така неговото изобретение може да доведе до истинска революция в достъпа до електричество по света, като в същото време се използва и за здравни проблеми, като затлъстяването например.

Източник: velocafe.bg

Първородната Godzilla!