6-то място за Стойчев/Батаклиев на рали Ковасна

6-то място за Стойчев/Батаклиев на рали Ковасна
18 Jan 2016

Екипажът на БАМС Марко Стойчев/Йордан Батаклиев с Mitsubishi Lancer Evo IX успя да запише шеста позиция в генералното класиране и трета в класа на снежното рали „Ковасна“, проведено в Румъния. „Състезанието беше много тежко, карахме с изпуснал заден десен амортисьор, а снеговалежът ни затрудни допълнително“, коментира за AUTO BILD България Батаклиев. „Направо се сраснах с колата“, сподели Марко. „В първия ден на леда гумите с шипове „държаха“ перфектно, но днес, след 30 сантиметра паднал сняг, нещата станаха много по-трудни.“ Стойчев е щастлив, че успява да „усети“ Evo-то и със спукана задна гума и изкривено задно окачване след удар в бетонен блок в първия ден. За него това е първо рали на сняг и в чужбина. През 2016-а той и навигаторът му планират да запишат цял сезон в националния рали шампионат, както и стартове в Сърбия, Чехия и Хърватия.

Победител в надпреварата стана Кристиан Хидег, следван от Герго Шабо – и двамата с Mitsubishi Lancer Evo IX. На трета и четвърта позиция се наредиха два Ford Fiesta R5 – на Антал Ковач и Ленче Золтан. Състезателите изминаха общо десет скоростни отсечки със сумарна дължина 128,8 километра. От първоначално стартиралите 29 автомобила през финала успяха да преминат едва 17.

Още любопитни новини и тестове от света на автомобилите, може да намерите на сайта на нашите приятели от Auto Bild България.

 

Лукс от Китай!