Отварят два завода за автомобилни части до Димитровград

Отварят два завода за автомобилни части до Димитровград
19 Jan 2016

Близо 4000 работни места ще осигурят два нови завода за автомобилни компоненти край Димитровград. Тази информация изнесе „Капитал“. Според изданието единият от инвеститорите е турската компания Sa-ba, специализирана в детайли за осветителната система. Очаква се изграждането на предприятието, в което ще работят 300 души и ще донесе на региона 6 млн. лева инвестиции, да започне през пролетта. Sa-ba Endustriyel Urunler Imalat ve Ticaret е създадена през 1976 г. и в асортимента на продукцията й влизат части като фарове, стопове, мигачи и др., а сред клиентите й са компании като Ford, Renault, Volkswagen и Aston Martin.

Името на втория голям инвеститор в региона не е оповестено, но към момента е спрягано името н японската компания „Язаки“. Тя е специализирана в производството на кабели за автомобилната индустрия и към момента има два завода у нас – в Сливен и Ямбол. В тях работят около 5000 души. Новата инвестиция ще бъде в размера на 30 млн. лева, а очакваният брой на новите работни места – 3500, допълва „Капитал“.

Още любопитни новини и тестове от света на автомобилите, може да намерите на сайта на нашите приятели от Auto Bild България.

Лукс от Китай!