София2018 отбелязва Световния ден на снега със зимен фест

София2018 отбелязва Световния ден на снега със зимен фест
19 Jan 2016

София2018 стартира годишната програма от активности за 2016-та със Световния ден на снега.

Глобалната инициатива се организира за пети път и обединява 625 празнични, спортни и забавни събитията в световноизвестни зимни центрове.

Денят на снега се чества в 42 държави и е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, да се наслаждават на емоциите, които предоставят. Целта е да се мотивират децата между 4 и 14 години да се запознаят и да заобичат зимните спортове и забавления. Тази година очакваните участници са около 800 000, със 100 000 повече от миналата.

Мотото на Световния ден на снега „Открий, забавлявай се, изживей“ е свързано с незабравимите срещи със зимните спортове, съобщава сайтът www.sofia2018.bg.

Празникът на Витоша е насрочен за 23 януари от 11 ч. на Меча поляна, в близост до х. Алеко.

София2018 се включва за първи път в отбелязването на Световния ден на снега с организирането на Витоша Зимен Фест. Организатори на феста, наред с Фондация София – Европейска столица на спорта, са Столична Община, БФ ски, Витоша ски АД, Сдружение „Маратон”, Българска федерация по катерене и алпинизъм.

Повече информация може да намерите в сайта www.sofia2018.bg, както и на специалната Facebook страница за събитието.

Бонус. Всеки записал се участник до 18-годишна възраст ще може да ползва Кабинковия лифт от Симеоново до х. Алеко с лифт карта на символична цена от 1 лв. и депозит 5 лв.

Първородната Godzilla!