Nissan Titan Warrior идва с 5-литров дизелов V8

Nissan Titan Warrior идва с 5-литров дизелов V8
21 Jan 2016

С базирания на Titan XD Warrior Concept, Nissan представя в Детройт хардкор пикап в XXL-формат. За момента машината е само прототип, който представя визията на Nissan за евентуален конкурент на Ford Raptor и Dodge Ram Rebel. Warrior Concept е широк 2,20 м, като за шоуто в Детройт Warrior Concept е боядисан в специален матово сив цвят с оранжеви и черни акценти. 

LED-светлините отпред и отзад са важен елемент от атрактивния външен вид на всеки шоуавтомобил в наши дни. За Titan Warrior Concept има дори допълнителни диодни модули на покрива, карбонов спойлер отзад и ауспухова система с четири тръби накрая. Под предния капак работи 5-литров дизелов V8 на Cummins с 314 к.с., комбиниран с 6-степенен автоматик. В интериора прототипът очарова с черни седалки с оранжеви декоративни шевове и карбонови декорации. Вероятно машината няма да влезе в серийно производство – макар че би била добра алтернатива на Ford Raptor или на екстремния Dodge Ram Rebel.

Още любопитни новини и тестове от света на автомобилите, може да намерите на сайта на нашите приятели от Auto Bild България.

 

 

Много практичен и интересен!