Корейският S-Class на Hyundai. Без Hyundai в името

Корейският S-Class на Hyundai. Без Hyundai в името
23 Jan 2016

Genesis G90, без Hyundai в името. Моделът трябва да покаже на света, че корейските производители могат да правят не само масови автомобили, а и луксозни коли с модерна техника за богатите и известните.

Това, че инженерите са създали нещо голямо, личи и от размерите. Дължина от 5,20 метра – това е с 20 см повече от късата база на S-клас. Hyundai смята да пусне дори дълга версия на Genesis G90 с дължина от 5,50 метра. Актуалният Genesis предлага достатъчно място, отзад имате предостатъчно пространство за краката, а гърба ви потъва в меките тапицерии на седалките, който могат да се разтягат и като легла.

Отпред също има достатъчно лукс: големите кресла се регулират електрически във всички посоки. Има много кожа и дърво – все пак това е луксозен автомобил. G90 стартира с натискане на бутон, а ключът с размерите на малък мобилен телефон може да остане в джоба ви. Тестовият ни автомобил бе оборудван с  3,3-литров 6-цилиндров турбомотор с 370 к.с., но се предлага и вариант с 5-литров V8.

Още любопитни новини и тестове от света на автомобилите, може да намерите на сайта на нашите приятели от Auto Bild България.

Първородната Godzilla!