Стартира рали Монте Карло. След втория ден, Ожие е първи

Стартира рали Монте Карло. След втория ден, Ожие е първи
23 Jan 2016

Световният шампион Себастиен Ожие (VW Polo R) пое лидерството след втория ден на рали "Монте Карло", първи кръг от календара на Световния шампионат. Французинът успя да изтръгне първото място от ноктите на Крис Мийк (Citroen DS3) в края на сутрешната сесия. Следобед двамата си размениха още два пъти местата, като в крайна сметка Ожие завърши деня с аванс от 9,5 секунди пред Мийк.

Двата екипажа водят практически отделно състезание, защото третият Яри-Мати Латвала (VW Polo R) е на огромна разлика от 68,1 секунди от лидера. Финландецът успя да измести съотборника си Андреас Микелсен за третата позиция, след като норвежецът се завъртя в етап номер 7. Асовете на Hyundai Тиери Нювил и Дани Сордо заеха съответно 5 и 7 място, но и двамата се оплакаха от неподходящ избор на гуми за заледените пътища. Между двамата се вклини първият пилот на M-Sport Мадс Йостберг (Ford).

Младата надежда на Citroen Стефан Лефебр приключи деня на 8 място, след като отнесе и 20-секундно наказание за закъснение за старт на седмия етап. След него е Брайън Буфие (M-Sport, Ford), а топ 10 затвори от Танак (DMACK, Ford).

Поредно разочарование за Роберт Кубица. Полякът буквално изпадна от пътя на 6-я километър от третия етап, след като гумите му не успяха да захапят полирания от лед асфалт и Фиестата на Кубица се свлече в канавката, за щастие без да предизвика наранявания на екипажа.

Източник: auto.offnews.bg

Много практичен и интересен!