Ford Mondeo Vignale в България. Върховното изпълнение струва 70 хил. лева

Ford Mondeo Vignale в България. Върховното изпълнение струва 70 хил. лева
24 Jan 2016

Новият Mondeo Vignale – първият от гамата висококачествени продуки Ford Vignale, вече се продава у нас на цена от 69 900 лв. Специалното Mondeo се завършва ръчно от занаятчии в прецизен процес, който включва висококачествени производствени техники и 100 допълнителни проверки за качество. Версията се предлага с 4 врати или като комби.

Всеки Ford Mondeo Vignale е „финализиран” с ръчен труд от шестима занаятчии в новия високотехнологичен център Vignale в завода на Ford във Валенсия, Испания. Нови лазерни технологии и камери помагат на тренираното око при щателното оглеждане на всеки аспект от автомобилите Vignale – от каросерията и напасването на панелите до боята.

С истинска прецизност и внимание към детайла, експертите прекарват над 2 часа в ръчно полиране на боята, за да създадат идеалния блясък на лаковото покритие и внимателно оглеждат фините детайли и шевовете на 40 лазерно изрязани кожени детайли за всяка седалка.

Ford е работил 2,5 години, за да създаде перфектния дизайн на Vignale седалките, вдъхновени от луксозни, ръчно изработени кожени изделия. Те изискват 110% повече кожа за по-доброто покритие, както и 50% повече време за шиене.

Интериорът е с подобрена обезшуменост, акустичното стъкло намалява звука от вятъра до нива, обичайно характерни за премиум сегмента. За предните водача и пътника до него комфортът е подобрен от мултиконтурни седалки с масажна функция Active Motion. Проектирани да намалят мускулната умора, особено при дълги пътувания, „креслата” разполагат с 11 надуваеми възглавнички за деликатен масажиращ ефект върху бедрата, седалището и долната част на гърба.

Отвън версията се разпознава с уникален шестоъгълен Vignale дизайн на горната решетка в тъмен металик с алуминиева рамка, гланцирана долна решетка с хромирани ребра, аусупухови накрайници от алуминий, хром по някои детайли от вратите и 18- или 19-цолови джанти. 

Ford Mondeo Vignale е оборудван с мощни двигатели, сред които 2-литровия бензинов EcoBoost, дизелови TDCi агрегати и хибридния бензиново-електрически вариант на Ford със 187 к.с. Двулитровият EcoBoost се предлага с 203 и 240 к.с. и 6-степенна автоматична трансмисиям, а 2.0-литровият TDCi със 180 к.с. се комбинира с 6-степенна механична и автоматична Powershift трансмисия, както и с интелигентна 4х4 система. Наличен също е и новият дизелов битурбо TDCi с 210 к.с., който осигурява мощно ускорение и 450 Нм въртящ момент от 2000 об/мин.

Още любопитни новини и тестове от света на автомобилите, може да намерите на сайта на нашите приятели от Auto Bild България.

 

 

 

Първородната Godzilla!