Още по-хищен - Jaguar F-Type SVR ще хапе с 575 коня

Още по-хищен - Jaguar F-Type SVR ще хапе с 575 коня
25 Jan 2016

Най-мощната и откачена версия на суперкрасивия Jaguar F-Type изтече в нета. Публичното представяне на колата тепърва предстои, на салона в Женева през март, но ето че светът вече научи за нея, благодарение на изтекла от немски дилър брошура.

Автомобилът е делно на Special Vehicle Operation отдела на Jaguar/Land Rover, носи трите инициала SVR, и се задвижва от същия 5-литров компресорен V8, който бе монтиран и в ексклузивния Jaguar F-Type Project 7. За ралика от него обаче, F-Type SVR ще се предлага изключително със двойно предаване и 8 ст. автоматик ZF.

Най-F-Type-ът ще може да бъде различен по по-агресивната предница, нарезите в предния капак, както и по по-големия и вече статичен (F-Type V6, V6 S и V8 R идват с подвижни крила) заден спойлер. Джантите са 20-инчови, обути в Pirelli P Zero, а спирачната система е керамична. Супер шумната изпускателна система пък е изработена от титан.

Що се отнася до динамиката, SVR вдига сто с половин секунда по-бързо от V8 R - 3,7 сек, и достига до 322 км/ч, под формата на купе. Тоудстър версията пък вдига 312 км/ч.

Първородната Godzilla!