McLaren 570S Coupe диша във врата на Porsche

  • McLaren 570S Coupe диша във врата на Porsche

29 яну 2016

Нов ли? На външен вид 570S изглежда като всеки друг модерен McLaren. Не трябва обаче да се заблуждавате. С Coupé McLaren навлиза в ценовия клас под 400 000 лв. и се изправя срещу свръхсилния си противник Porsche 911 Turbo S. По изключение първо ще направим извода, след осем часа зад волана на зеленото чудовище. Топ 911 не е много по-пригоден за всекидневието от McLaren. 570S е машина, която се движи на ръба на двата свята – нещо между „Уау!“ и „О, господи!“.

„Британецът“ става за ежедневието най-вече заради факта, че е с 11 см по-дълъг от 650S. Вратата се отваря под голям ъгъл, а по-ниският отпред с 80 мм и същевременно по-тесен праг улеснява качването, докато новите седалки са с по-голям диапазон на регулиране. 570S е първият McLaren с жабка, огледалце, странични поставки и две чистачки. Има дори Start-Stop система, която се включва с натискане на бутон. Апропо бутони: в кокпита на тежащия 1409 кг двуместен модел има много бутони и превключватели, повечето от тях са разположени ниско на средната конзола. Двигателят и трансмисията може да се настройват независимо на три степени – от прилична до направо плашеща. Е, добре – приличната е относителна.

Всъщност, този модел е спортен автомобил за нормални пътища с амбиции за комфорт. Иначе казано, всеки McLaren е състезателен автомобил, жаден за завои и напълно оборудван за пистата. В режим Dynamic 570S Coupé показва зъби – необходима ви е, разбира се, солидна доза смелост. На трета предавка със 150 можете да дрифтите – внимавайте, има опасност от пристрастяване. Разбира се, като всички “наркотични вещества” и McLaren има странични действия – в този случай това е сметката. 360 000 лв. – много пари, въпреки че са със 110 000 лв. по-малко от досегашния базов модел.

Извод

Скъпи почитатели на Porsche, препоръчвам ви да обърнете внимание на McLaren 570S преди следващата покупка. Не, той не е толкова перфектен и подходящ за ежедневието като 911. Ако търсите обаче безкомпромисен спортен автомобил, тук сте на правилното място.

Още любопитни новини и тестове от света на автомобилите, може да намерите на сайта на нашите приятели от Auto Bild България.

 

Коментирай

Sending ...