Yamaha XJR1300 от Maria Motorcycles. Истински готин мотоциклет

Yamaha XJR1300 от Maria Motorcycles. Истински готин мотоциклет
22 Feb 2016

Изключително приятната машинка е базирана на XJR1300 от 1999 г., която вече веднъж е претърпяла преработка от страна на Maria Motorcycles. В португалското ателието влиза клиент, харесва байка, но поръчва още по-сериозен ъпгрейд в кафе рейсър посока.

Maria разглобяват мотора и запретват ръкави. Рамката получава черен мат, а оригиналният резервоар бива нарязан на няколко парчета, след което съединен в по-компактен вид, за да се подчертае размера на самия двигател. Резултатът е доста приятен.

Спомагателната рама отзад също минава под ножа за леки корекции, като клиентът пожелава задните стъпенки да оставят на място, за да бъде байка по-функционален. Седалката? Да, единична е, изработена от кожа и набук, но Maria опаковат и втора, двойна, която лесно да заема мястото на единичката. Отдолу пък се помещава чифт литиево-йонни акумулатори и парчето Motogadget m-Unit, сърцето на новата ел. инсталация.

Що се отнася до двигателя и изпускателната система, карбураторите са получили Dynojet кит и филтър K&N, а отходните колектори преминават в двойка тръби, по един дует от всяка страна на мотора. Предният фар е от стар Harley, a LED елементите на стопа са настанени уютно зад седалката. Предницата получава ъпгрейд с Öhlins пружини, Continental ContiRoad Attack обуват 17-инчовите Kineo колела, а Renthal са отговорни за веригата и пиньоните.

Лукс от Китай!