Тим Джонсън изкачи връх Вашингтон. С велосипед. През зимата... (Видео)

Тим Джонсън изкачи връх Вашингтон. С велосипед. През зимата... (Видео)
27 Feb 2016

Това не е типичният велосипеден видеоклип, най-малкото защото в него става дума за изкачване... Изкачване с фет байк, в изключително суровите зимни условия на най-високия връх в североизточната част на САЩ - Вашингтон.

На пръв поглед подобен подвиг не звучи като нещо твърде впечатляващо и човек може да се запита защо не кой да е, а Red Bull са направили цял видеоклип за него. Този връх обаче е известен със своето изключително лошо време - доскоро например мястото държеше рекорда за най-силен вятър отчетен на Земята - 372 км/ч!

В деня на изкачването вятърът е духал значително по-слабо - само със скромните 79 км/ч. Добавете към това вледеняващата температура минус 28°С и самите характеристики на пътя - дължина 11,6 км, изкачване 1428 м и среден наклон от около 14%, с настилка от лед или утъпкан сняг - и ще разберете, че има причина никой досега официално да не е изкачвал този връх с велосипед. През зимата. През лятото има дори състезание за изкачването му, което Тим е печелил преди години, но зимата си е друго - постижение на Тим е 01:45.48 часа.

Източник: mtb-bg.com

Първородната Godzilla!