Влади Илиев с бронз на Европейското по биатлон

Влади Илиев с бронз на Европейското по биатлон
29 Feb 2016

Българинът Владимир Илиев спечели бронзов медал в масовия старт на 15 километра на европейското първенство по биатлон в Тюмен (Русия).

Илиев направи по една грешка във втората и третата си стрелба и измина трасето за 38:29.0 минути. Той остана на 8.5 секунди от победителя Флориан Граф от Германия.

За Илиев това е второ бронзово отличие от първенства на Европа след това в индивидуалната дисциплина от Отепя (Естония) през 2015 година.

Българинът се движеше сред първите десет по време на цялото състезание. При четвъртата си стрелба той повали всичките пет мишени и излезе на четвърто място в класирането. Илиев показа страхотно ски-бягане и в последните метри изпревари Антон Бабиков от Русия, за да стигне до бронза. Красимир Анев завърши на 11-о място един пропуск в четирите си стрелби и пасив от 55.9 секунди. Михаил Клечеров се класира 16-и с две грешки и на 1:32.3 минути зад победителя. Европейски шампион стана Флориан Граф от Германия, който пропусна само една мишена във втората си стрелба и финишира за 38:20.5 минути. Сребърното отличие завоюва Ярослав Соукуп от Чехия с една грешка и пасив от 4.1 секунди.

Масовият старт при мъжете беше последното състезание от европейското първенство по биатлон в Тюмен, на което България спечели един бронзов медал, пише btvnovinite.bg.

Първородната Godzilla!