Morgan EV3 показва, че мaлките електрички могат да бъдат готини

  • Morgan EV3 показва, че мaлките електрички могат да бъдат готини

02 мар 2016

Tesla Model S? Ясно. Rimac Concept One? Ясно. Определено готини електрички, но когато намалим мащаба и вкараме Великобритания в навигацията - G-Wiz... У-жас! Ето обаче, че една от най-класическите марки въобще, тази която все още използва ясеново дърво за шасито на някои от моделите си, прави компактна електричка, и то на базата на най-малкия си модел 3 Wheeler.

Да, супер готиният седяща на носа V двойка я няма, с което си е отишъл и част от чара на машината, но EV3 продължава да бъде готино возило. Задвижва се от 63-конен ел. мотор, вързан към литиево-йонна батерия с капацитет от 20 квТч, достатъчна за около 240 км пробег.

В динамично отношение, трикракият и триок Morgan вдига 100 от място за 9 сек и развива 145 км/ч. Масата на колата е 500 кг, благодарение на ползването и на карбонови елементи по скромното купе, а цената му остава далеч нескромна – 25 950 паунда, които превърнат в лева правят малко над 65 хил. лв. Или точно колкото струва базов VW Golf R, с три врати и 300 коня... Да си готин по британски не евтино.

Коментирай

Sending ...