Morgan EV3 показва, че мaлките електрички могат да бъдат готини

Morgan EV3 показва, че мaлките електрички могат да бъдат готини
02 Mar 2016

Tesla Model S? Ясно. Rimac Concept One? Ясно. Определено готини електрички, но когато намалим мащаба и вкараме Великобритания в навигацията - G-Wiz... У-жас! Ето обаче, че една от най-класическите марки въобще, тази която все още използва ясеново дърво за шасито на някои от моделите си, прави компактна електричка, и то на базата на най-малкия си модел 3 Wheeler.

Да, супер готиният седяща на носа V двойка я няма, с което си е отишъл и част от чара на машината, но EV3 продължава да бъде готино возило. Задвижва се от 63-конен ел. мотор, вързан към литиево-йонна батерия с капацитет от 20 квТч, достатъчна за около 240 км пробег.

В динамично отношение, трикракият и триок Morgan вдига 100 от място за 9 сек и развива 145 км/ч. Масата на колата е 500 кг, благодарение на ползването и на карбонови елементи по скромното купе, а цената му остава далеч нескромна – 25 950 паунда, които превърнат в лева правят малко над 65 хил. лв. Или точно колкото струва базов VW Golf R, с три врати и 300 коня... Да си готин по британски не евтино.

Първородната Godzilla!