Днес в Банско започва Олимпийски фест

Днес в Банско започва Олимпийски фест
10 Mar 2016

Банско ще е домакин на олимпийския младежки зимен фестивал, който ще се състои от 10 до 12 март.

Това ще бъде четвъртото издание на форума, предишните три бяха в местността Картала над Благоевград.

Сега най-прогресиращият зимен център в Източна Европа ще направи своя дебют в домакинството на олимпийския фестивал по две причини.

За първи път организаторите предвиждат състезания по биатлон, които ще се състоят на комплекса на Бъндеришка поляна, приел преди 3 години европейското първенство.

Наред с това, ски-зоната над Банско разполага в момента с повече и по-траен сняг в тази общо взето изключително оскъдна на снежна покривка зима.

Домакините обработват непрекъснато пистите и така продължават да предлагат перфектни условия за скиори, бордисти и любители на планината през зимата. Освен биатлон, Олимпийският фест включва състезания по сноуборд, ски-бягане и алпийски ски. Стартовете са в петък и събота от 9 до 13 ч., а тържественото откриване е в петък по обед на Бъндеришка поляна. За участниците са предвидени много награди и призове, наред със състезанията ще има забавни игри и викторини. Организатори на събитието са Българският олимпийски комитет и Асоциация „Спорт в свободното време“. И двете организации имат за своя приоритет развитието на спорта сред младите и насърчаването на талантите в ранна възраст.

 

Олимпийски младежки зимен фестивал Банско 2016 - Програма

Петък: 11.03.2016

09:00 старт на състезанието по биатлон

10:00 старт на състезанието по алпийски ски - два манша

11:30 старт на състезанията по сноуборд

14:00 официално откриване и награждаване на победителите в състезанията по биатлон, сноуборд и алпийски ски - Бъндеришка поляна

 

Събота: 12.03.2016

10:00 старт на състезанието по ски бягане

12:30 награждаване на победителите в състезанието по ски бягане

13:00 Закриване на фестивала - Бъндеришка поляна

Миналата година фестивалът събра 280 бъдещи спортни звезди на България, представители на 31 клуба. Тази зима се очаква участниците да се повече поради дебютното включване на биатлона в програмата. 

Инфо: www.bgolympic.org

Снимка: https://www.facebook.com/funbansko

Най-добрият в класа си?