Елегантно минало. BMW E9 3.0 CSi. Тази кола просто изглежда адски добре...


17 Mar 2016

Е9 е едно от най-красивите купета, правени от BMW. Елегантното тяло е произвеждано в работилниците на Karmann, в периода 1968-1975, а визията му е еволюция на предшестващия го модел 2000CS. Може би повечето от вас свързват E9 с CSL версията, хомологираща участието на култовия „Батмобил“ на немците, в Европейския шампионат за туристически автомобили. Към конкретната кола обаче.

Снимките са дело на фотографа Майк Бъроусм, който успява да улови чара на това 3.0 CSi за Stance Works. Информацията за автомобила не е много, но това не е и толкова важно. Ясно е, че 17-ките BBS RS и прозрачните мигачи отпред са ъпдейти, с които до голяма степен и се изчерпват модификациите по екстериора. Или поне доколкото разбирам аз.

Вътре също няма драстични промени, само приятни пипвания тук-там, без те да бъдат в разрез с историческата естетика. Салонът е претапициран с черна кожа, a обръчът на триспицовия волан Nardi се вписва идеално с оригиналните дървени апликации. Скоростният лост е с произход Alpina, а колкото до танцьорката на таблото – нямам никаква представа.

Текст: Иван Монев (Фотография: Майк Бъроус, Stance Works)

Лукс от Китай!