Ural за кучето и сърфа. Идилията е пълна. Дело е на австралийски авиодизайнер. Го-тин!

Ural за кучето и сърфа. Идилията е пълна. Дело е на австралийски авиодизайнер. Го-тин!
17 Mar 2016

Ако има такова животно като благородната завист, значи я изпитваме точно в този момент. Нее, шегуваме се, по-скоро се възхищаваме на хората, като Петер Адамс, който е сътворил този идиличен байк, за него и симпатичния му боксер Арго. А да, и за сърф дъската им.

Петер е проектирал и лодки, преди да премине към леки самолети, така че човечецът явно знае едно-две неща това що е техника. Най-значителната модификация на Ural-а е разширяването на следата му с 4 ична (малко над 10 см), което го е направил по-стабилен и е отворил достатъчно място за борда.

Основите на „извисената“ конструкция Петер изработва от студено изтеглена хром-молибденова стомана (останала му от самолетен проект), а самите рейки прави от неръждавейка, която е устойчива на корозивния морски въздух.

Симпатичните „палуби“ на коша също са сътворени от „авио огризки“, буково дърво, като самата обвивка Петер формова с епоксидни композити, вместо да разчита на стандартните тежки метални панели.

Що се отнася до механиката, пипал е по мазителната система, увеличил е обема на картера, което е прави боксерната въздухарка по-щастлива, когато Петер и Арго се носят лежерно по плажните дюни на Куинсланд. Мечта.

Много практичен и интересен!