Страхотен: Теодор Кабакчиев спечели три трофея в Румъния

Страхотен: Теодор Кабакчиев спечели три трофея в Румъния
22 Mar 2016

Три трофея от едно състезание завоюва невероятният Теодор Кабакчиев. Габровският талант (18 години) в мотоциклетните ендуро надпревари триумфира в първия кръг от Източноевропейския шампионат за 2016-та, който се проведе в Себис, Румъния. Проявата беше едновременно и първи кръг от вътрешните първенства на Румъния и Унгария, и събра над 150 мотоциклетисти. Тедо участва в класа с най-мощните машини E3 (двутактови над 250 кубика и четиритактови над 450 кубика) при професионалистите и не остави шансове на конкурентите си, сред които беше и неколкократният участник в Рали Дакар и победител в маратонския клас на надпреварата през 2011-та и 2015-та - Емануел Гиенес. Състезателят на „Екстрийм Тойота Венци" (КТМ 300 EXC) финишира пръв и в двата дни, които включваха навигация по трасета с дължина от 150 и 120 километра. Към трофея си за първото място в клас Е3 Теодор прибави и този за първенец в генералното класиране, след като беше най-бърз от всички участници в „Себис Ендуро Челъндж` 2016“. Независимо, че беше единственият роден участник в надпреварата, Кабакчиев донесе и трето място на България в отборното класиране за първия кръг от Източноевропейския шампионат по ендуро.

„Състезанието премина отлично за мен. Трасетата не бяха трудни, но изключително бързи и общо взето нямах право на грешки. Доволен съм от себе си. Успях да победя състезатели проявявали се с добри класирания на световно ниво и това ме радва и ме мотивира още повече. Следващото ми участие отново е в Румъния в началото на Април, а до тогава тренировките продължават“, сподели със задоволство Тедо след триумфа в северната ни съседка.

През тази година Кабакчиев планира да участва в Източноевропейския шампионат по ендуро, който е в четири кръга, Източноевропейския шампионат по екстрийм ендуро (3 кръга) и силните европейски екстрийм ендуро надпревари „King of the hill“ и „Red Bull Romаniacs“ в Румъния, „Ерзбергродео“ в Австрия и „Red Bull Sea to sky“ в Турция. Разбира се, ще защитава титлата си и в родния BG X-Ендуро шампионат, като вече спечели първия старт за сезона в Кърджали.

Следващото изпитание за него е „King of the hill“. Надпреварата е от 8-ми до 10-ти април в Арад, Румъния.

Източник: sport-gabrovo.com

 

Първородната Godzilla!