Tesla Model 3 е вече факт!

Tesla Model 3 е вече факт!
01 Apr 2016

Дългоочакваният 31 март (20:30 часа калифорийнско време, 6:30 сутринта на 1 април у нас) дойде. Елън Мъск спази обещанието си и точен почти до секундата представи четвъртия модел в портфолиото на Tesla – Model 3.

Седанът ще се опита да изведе Tesla от нишов малък играч до позицията на сериозен производител, който да продава масово електрически модели.

Дизайнът се придържа здраво към познати от Model S и Model X елементи, а цената от 35 000 долара (60 хил. лв.) превръща Model S в най-достъпната Tesla и една от най-достъпните електрически коли със сериозен пробег въобще.

Колко сериозен? Мъск обещава 350 км за базовата версия и потвърждава, че ще има и такива с по-големи батерии, които да изминават по-голямо разстояние. Изпълнителният директор на компанията е категоричен, че дори без никакви екстри, Model 3 ще е истински луксозна кола.

В серийното оборудване откриваме автопилот и безплатно зареждане от всяка суперзарядна станция по света. Като стана въпрос за суперзарядните, в нашата част от Европа те определено се забавят, но Мъск обеща до края на 2017 броят им в световен мащаб да се увеличи двойно. Това включва и поне две у нас. Доообре!

Интериорът е съвсем нов – с още по-голям таблет, разположен хоризонтално, за разлика от вертикалния в Model S. Липсват каквито и да са други бутони.

Базовата Model 3 ще ускорява до 100 км/ч в рамките на 6,2 секунди, „защото в Tesla не правим бавни коли.”

Източник: topgear.bg

Първородната Godzilla!