Едно „българско“ Camaro SS, тунинговано в Дубай.

Едно „българско“ Camaro SS, тунинговано в Дубай.
05 Apr 2016

Да, колата не е с българска регистрация, но регистрацията на собственика е родна, софийска. Защото допреди близо година, въпросният човек обитаваше нашата мила родина, където караше 20-годишен Opel Vectra със стоманени джанти, с тасове разбира се, макар и само от едната страна.

Преди по малко от дванадесет месеца, Христо взима важното решение да се премести в Дубай, където установява собствен бизнес и заживява живота, за който винаги е мечтал, заедно със своята съпруга (която, между другото, също е страшен автомобилен фен. Една от любимите й семейни коли е Subaru WRX STi... сами разбирате).

В резултат Ицо подменя бензиновата моноинжекция с това чисто ново тогава 6,2-литорво Chevy Camaro SS, модел 2014. Колата е с ръчни скорости, което е рядкост за Дубай, а преди няколко месеца получи и новата си изключително ефектна - и трудоемка за нанасяне - боя. Не сме сигурни за точното име на цвета, но знаем че за получаването му са отишли четири слоя бяла боя, като база, плюс примеси на червено, кафяво, зелено и жълто. Снимките може да не показват достатъчно ясно, но ефектът е много специфичен перлен. Стойността на трансформацията е около 8 хил. български лева. Що се отнася до техниката, колата е все още в заводска спецификация, с 430 к.с., но скоро ще получи необходимото внимание, за увеличаване на мощността до около 500 к.с. Което, вероятно, ще бъде само началото за този Трансформър...

„Колата е 2+2, така че става и за семейна,“ сподели той. Семейна или не, тази кола е добра илюстрация на промяната към по-добро, което е и една от причините да публикуваме настоящия материал (освен готиня цвят). В никакъв случай не целим да подканим който и да било към емиграция, а по-скоро към преследване на мечтите, защото щастието често е много по-постижимо отколкото си мислим.

Първородната Godzilla!