Конфискуваха трофей и болиди на Емерсон Фитипалди. Жалко... Стискаме палци на шампиона да се съвземе от кризата

Конфискуваха трофей и болиди на Емерсон Фитипалди. Жалко... Стискаме палци на шампиона да се съвземе от кризата
07 Apr 2016

Финансовите проблеми на Емерсон Фитипалди продължават да се задълбочават. Според информация в бразилските медии, болидът на Penske с който Фитипалди спечели Инди 500 е бил конфускуван, както и огромно количество трофеи, експонати от личния му музей и сериозна част от офис оборудването. Един от болидите му във Формула 1 също бе иззет от властите.

Кредитори към които бразилският пилот има колосални задължения са поискали конфискацията от местния съд, а според някои анализатори дълговете на Фитипалди възлизат на 7,5 милиона долара, Към днешна дата делата срещу него са повече от 60. Принадлежностите му в момента се намират в една от сградите на пистата Интерлагос и вероятно ще бъдат продадени на търг.

Емерсон Фитипалди е двукратен световен шампион във Формула 1 и има общо 14 победи в кариерата си. Той печели малко над 1 милион долара след като триумфира в Инди 500 през 1989-та и става първият пилот в историята с такава печалба от едно състезание. През последните години финансовите неприятности за Фитипалди се превърнаха в ежедневие след серия от провалени бизнес проекти и лоши вложения.

Източник: topgear.bg

Лукс от Китай!