Red Bull FLUGTAG: лудите глави ще се приземят във водите на Варна!

Red Bull FLUGTAG: лудите глави ще се приземят във водите на Варна!
07 Apr 2016

Red Bull FLUGTAG очаква гениите, лудите глави и мечтателите в България да реализират смелите си идеи за хвърчащи апарати, с които след това да се включат в незабравима надпревара за въображението, щурите идеи и конструкторската мисъл.

На 2-ри юли новооткритата обществена зона на Пристанище Варна ще се превърне в поле за изява на изобретатели, които да покажат какви забавни, уникални, самоделни, безмоторни машини за летене, са успели да измайсторят.

Търсят се конструктори, майстори, хора с голямо въображение и смели идеи, които с лекота си представят как изглежда машината, с която биха полетели и които са готови да я представят по най-атрактивния начин пред публика и жури.

До 25-и април специалната комисията на Red Bull FLUGTAG очаква всички проекти за прототипи на летателни апарати.

Преди да изпратят проектите си обаче, всички смелчаци трябва да оповестят желанието си за участие, като се запишат. По този начин екипът на Red Bull FLUGTAG ще разбере къде и колко щури гения се крият из България. Ето какво трябва да направят бъдещите участници:

– да попълнят формата за регистрация на www.redbullflugtag.bg или пускат имейл до екипа на адрес: info@redbullflugtag.bg
– екипът на Red Bull Flugtag връща по пощата инструкции и бланка за представяне на проекта
– отборът изпраща обратно пакет с проекта си на адрес: п.к. 140, 1113, гр. София

Изобретателите, които са „вдигнали ръка” за участие, ще получат от Red Bull специална кутия за мечтатели, в която ще намерят още по-подробна информация за правилата на състезанието, примери и прототипи от предишни състезание, и вдъхновение за създаването на най-смешния и нестандартен летателен апарат.

Очаква се участниците да подготвят скиците на проекта си и да ги изпратят на посочения адрес. Специална комисия на Red Bull FLUGTAG ще избере измежду всички изпратени скици 40-те най-добри, които ще се състезават в надпреварата на 2-ри юли.

Всеки изобретател-гении трябва да събере отбор от общо петима щури гения (като брои и себе си). Един от тях трябва да се нагърби с отговорната задача да бъде пилот на най-невероятното изобретение, виждано някога в България, а останалите трябва да се превърнат в най-креативния наземен отбор, събиран изобщо. Пилотът трябва да е навършил 18 години, а останалите четирима члена на отбора трябва да са най-малко на 16 години.

Източник: 360mag.bg

 

Първото Revuelto в България!