Внимание: открийте разликите или докъде стига изобретателността на столичните измамни таксиметрови шофьори?

Внимание: открийте разликите или докъде стига изобретателността на столичните измамни таксиметрови шофьори?
08 Apr 2016

Принципно избягваме да публикуваме материали с негативно съдържание в DizzyRiders.bg, защото смятаме, че има достатъчно хубави неща, които се случват около нас, за да ви заливаме (и ние) с „хитови“ отрицателности.

В случая обаче си позволяваме да ви насочим вниманието върху този казус, с цел да спестим неприятните изненади на колкото се може повече граждани, пребиваващи на територията на столицата.

Такси измамите не са новост, но тази снимка разкрива развиващата се изобретателност и наглост на шофьорите, целящи да заблудят нас гражданите, маскирайки колите си, като такива на доказани в бранша фирми. Не сме запознати със законодателството, смятаме че именно регулаторните органи трябва да се заемат с подобни абсурдни трикове, които явно минават за легални.

„О.К. Супершанс“, свикнали сме с „шанса“ да попаднем на подобни имитиращи имена, но конкретният, да го наречем превозвач, „О.К. Суперстарс“ (явно обслужва и родни звезди), е издигнал майсторството на заблудата до по-високо ниво, облепвайки колата си и с фалшиви реклами. Да имитираш съществуваща доказана компания, нищо ново, но да поръчаш целенасочено и в последствие да залепиш реклама с името на несъществуваща банка??? Ле-ле.

Интересно в случая е и какво мислят от FiBank по въпроса с „интернационалната банка“ Eidank или там както се е назовано това... недоразумение. Не сме сигурни и за цените на конкретния превозвач (всъщност, измамник си е доста по-добре), но допускаме, че са завишени спрямо останалите.

Скъпи приятели, отваряйте си очите и не оставайте длъжни. Търсете правата си и не позволявайте подобни дребни измами да се превръщат в „нещо нормално".

Благодарим на Йордан Симеонов за снимката!

Първородната Godzilla!