Данчо Йовчев се включи в шествието Аз карам велосипед. Последвайте ме!

Данчо Йовчев се включи в шествието Аз карам велосипед. Последвайте ме!
10 Apr 2016

В шествието "Аз карам велосипед. Последвайте ме!“, организирано от Столична община и Посолството на Кралство Холандия у нас, се включиха над 500 участници.

Стартът бе в неделната утрин пред храм паметника „Александър Невски“, след което колоната премина по булевардите "Руски", "Евлоги Георгиев", "Витоша" и др. за да финишира на голямата поляна в Южния парк в София.

Старт на пробега даде зам.-кметът на София док. Тодор Чобанов, а сред участниците бяха легендарният гимнастик Йордан Йовчев, посланикът на Холандия у нас Том ван Оорсхот и неговата съпруга, артисти, известни личности, много други представители на управата на Столична община.

Всички те с личен пример показаха колко е важно градът да има повече възможности за каране на велосипеди, като екологично чист и здравословен начин на придвижване. Посланието на организаторите е „Удоволствие от велосипеда всеки ден“.

Събитието бе част от инициатива София2018 – Европейска столица на спорта, организационният секретар на проекта Анатоли Илиев също бе с колело по трасето.

Първородната Godzilla!