Респект. Алекс Занарди откри състезателния сезон по паравелосипедизъм с победа и рекорд


12 Apr 2016

Големият Алекс, който е на 49 години, продължава да доказва, че не трябва да се отказваме, независимо какво ни поднесе живота. След ужасяващата катастрофа през 2001 г., която налага ампутирането на двата му крака, Алекс Занарди доказа, че „няма начин“ не е оправдание. През 2004 г. Занарди се завърна на пистата в сериите от WTCC, а през 2007 г. завърши на 4-о място в нюйоркския маратон по паравелосипедизъм. Оттогава насам Алекс Занарди не спира да вдъхновява, както хора със сходни съдби, така и напълно здрави индивиди.

Най-новото постижение на Алесандро е победата му в маратона в Рим. Това е неговият пети триумф в престижната надпревара, като освен това Алекс подобри и рекорда на гонката, с две минути и половина, който бе поставен през 2012. Тази година Занарди не е зает с автомобилни състезания, така че ще се посвети изцяло на паравелосипедния спорт.

Маратонът в Рим е с дължина от 42 км, със старт и финал край епичния Колизей, като състезанието датира от 1995 г. С над 13 500 участници, маратонът е един от най-големите в Европа. Занарди покри дистанцията за 1 час, 9 мин. и 15 сек, с повече от шест минути и половина пред втория Мауро Кратаса.

През своята паравелосипедна състезателна кариера, волята, духът и постоянството на Занарди, му извоюват осем шампионски титли и два параолимпийски златни медала. През настоящата седмица Занарди ще вземе участие и в събитието в Марина ди Маса, което ще бъде част и от неговата физическа подготовка.

Разгледайте няколкото снимки от маратона, след което ви съветваме да гледате и видеото, което макар и да носи своята промо нотка на BMW - Алекс е заводски пилот на марката -, е вдъхновяващо и доста... замислящо.

Респект!

Първородната Godzilla!