„Цар Симеон 1898” окупира първите три места на критериума в София

„Цар Симеон 1898” окупира първите три места на критериума в София
12 Apr 2016

Отличен старт на новия спортно – състезателен сезон постигнаха колоездачите на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898”. Те направиха фурор със своето представяне, като спечелиха първите три места при мъжете на колокритериума в София за купа „Асен Шопов“. По атрактивното трасе от 42 километра, подредено около спортна зала „Арена Армеец София“, националът Николай Генов блесна в индивидуалната надпревара и спечели шампионската титла. Втори и трети, след 18-годишния пловдивчанин, станаха съотборниците му от „Цар Симеон 1898” – Иван Алберт Ажи и Велизар Фурлански.

Ники, който само преди няколко дни за първи път получи повиквателна за мъжкия национален отбор на България за Балкадианата в Атина, приложи отлична тактика по време на столичния пробег по затворен маршрут, като изпревари с 8 точки Ажи и с 11 – Фурлански, останали след него.

Четвърти, на голяма разлика от пловдивското трио, остана представителят на „Хемус“ – Троян Станимир Чолаков, а пети и шести – Адриян Беев и Пламен Димов, също от „Цар Симеон 1898”.

В критериума при юношите младша и старта възраст – по маршрут от 32,5 км, първи станаха Давид Златев от „Загорец“- Нова Загора и Мартин Папанов от казанлъшкия „Лястовица“.

В надпреварата при момчетата младата надежда на „Цар Симеон 1898” Дениз Рюстемов остана трети, след Габриел Грозев от „Загорец“ и Георги Гечев от „Хемус“.

Изключително съм доволен от успехите ни в София, и особено от добрата спортна форма и кондиция, в която се намират моите момчета в началото на сезона. Започваме отлично новия сезон, надявам се да продължим така и в следващите стартове”, коментира главният треньор на „Цар Симеон 1898” Петър Павлов.

Източник: velocafe.bg

 

Много практичен и интересен!