Топ 10: колата за сигурност, в необикновени ситуации. И когато нещата се объркат...

Топ 10: колата за сигурност, в необикновени ситуации. И когато нещата се объркат...
18 Apr 2016

 

1. „Пол Рикар“, сериите „Льо Ман“, 2011.

Какво се случва, когато човекът управляващ стартовите светофари не е известен, че колата за сигурност няма да се прибере след загряващата обиколка/ В случая, счупени Porsche-та. Доста счупени Porsche-та...

 

2. „Формула 1“, „Сузука“, 2013

Тук не става въпрос за инцидент, а по-скоро за разтуха на публиката. Колата за сигурност влиза за импровизиран питстоп, изпълняван от маршалите на „Сузука“. Merc SLS AMG бива напълно обслужен...

 

3. WTCC, По, Франция, 2009

Доста вълнуващ старт на сезон 2009 на WTCC, осеян с катастрофи, не и без участието на колата за сигурност. Отговорниците на трасето пускат автомобила в действие, без обаче да предупредят състезателите... Франк Енгстлер, който води състезанието със своето BMW, разбира за колата по трудния начин, със около 180 км/ч...

 

4. „Наскар“, „Таладега“ 1986

Това състезание остана в историята с действията на подпийналия Дарън Краудър (20 г.), който някак си успя да открадне колата за сигурност и да завърти две пълни обиколки на трасето. Полицейски коли и мотори излязоха на пистата, доста необичайна гледка.

 

 

5. „Формула 3“, „Авус“, 1995

С участието на небезизвестния Алекс Вуртс. Състезателят изпреварва колата за сигурност и спира рязко преди фибата, без да съобрази, че тежкото Cherokee зад него няма същите спирачни възможности... SUV-то спира в задницата на Алекс и го вади от надпреварата.

 

6. Бърно, 2015

Колите за сигурност, като дрифт коли. BMW M5 и M6, забавляват публиката с гумен пушек и трещене на 560-те коня. Няма катастрофи, няма напрежение, гледката е приятна.

 

7. „Формула 1“, „Хунгароринг“, 1995

Таки Иное? Не сте чували за него? Един от най-неуспешните F1 състезатели, който има и нещастието да бъде блъскан от колата за сигурност. Два пъти. Видеото показва единия.

 

8. „Формула 1“, „Интерлагос“, 2002

Енрике Бернолди катастрофира, след което на помощ идва медицинския автомобил – готиния Merc C32 AMG T. Ник Хайдфелд обаче не успява да реагира на сивия Benz и обръща шофьорската врата, за щастие без пострадали.

 

9. „Формула 1“

Една компилация от звуците на Mercedes-AMG GT S. Колата за сигурност от сезон 2015 определено има и гласови данни, така че усилете звука и се насладете на саундтрака.

 

10. „Карт“, Лонг Бийч, 1991

С участието на две класически личности – Майкъл Андрети и Емерсон Фитипалди. След зрелищен сблъсък в питлейна, излиза колата за сигурност, която обаче също свършва в стената. Класика.

 

Много практичен и интересен!